Reconstructie sani

Reconstructia sanului dupa mastectomie

Decizia de reconstructie a sanului unei paciente,dupa mastectomie, este o decizie importanta!

Acest tip de interventie chirurgicala trebuie discutata in amanunt, in cadrul unei consultatii cu dr. Ioana Apostolescu, trebuie aflate avantajele, dar si dezavantajele reconstructiei mamare, trebuie cunoscute posibilele complicatii postoperatorii.

Reconstructia mamara trebuie inceputa numai dupa terminarea tratamentului oncologic-chimioterapia, radioterapia, tratament hormonal, numai cu acordul si sub indrumarea medicului oncolog.

Reconstructia sanilor in Bucuresti

Contraindicatie majora a reconstructiei mamare este fumatul, acesta trebuie intrerupt cu cel putin 1 luna preoperator !

Interventia de reconstructie a sanului dupa mastectomie se poate face cu ajutorul mai multor procedee chirurgicale: exista procedee care utilizeaza rezervele locale –lambouri musculo-cutanate sau procedee care folosesc implanturile siliconice.

Reconstructia sanului se face sub anestezie generala,si poate cuprinde mai multe etape;de asemenea,simetrizarea ambilor sani implica o interventie la sanul restant,de micsorare sau de ridicare.

Numai dupa obtinerea tuturor informatiilor medicale ,pacientele pot incepe reconstructia mamara,fiecare tip de interventie fiind personalizat si adaptat la conditiile locale si generale existente.